image

Welkom op de website van Tineke Hiskes.

Ik kom uit een familie van tekenaars. Op zoek naar meer kleur en mijn eigen stijl heb ik sinds 1983 lessen en workshops gevolgd bij diverse kunstenaar in Zuid-Holland, waaronder Araun Gordijn, Olga Zonneveld, Bob Tomanovic, Bep Hoogenelst, Teus van Kooten en John Wassenaar. Eerst in tekenen en aquarelleren, maar sinds 2000 werk ik uitsluitend in olieverf en acryl.

Ik werk in 2 stijlen, die ik afwisselend gebruikt. Soms gedetailleerd, soms geabstraheerd. Toch hebben alle werken iets gemeen: het impressionistme en de frisse kleuren, waardoor het herkenbaar is als werk van Tineke Hiskes.

Mijn inspiratie vind ik in de natuur en de wereld om mij heen. Dingen die vergankelijk zijn, mooie kleuren, beelden en sferen die mij grijpen en even laten wegdromen, leg ik vast op het doek.

Tot 2016 werkte ik thuis en in atelier “De tijd zal ’t leren” in Hoenkoop, maar vanwege een verhuizing heb ik sinds oktober 2016 mijn atelier in het historische centrum van Gouda, naast de bekende visbanken, aan de Lage Gouwe 3. In deze omgeving zijn veel galerieën en kunstenaars gevestigd. Een inspirerende omgeving die zeker een bezoekje waard is. U bent van harte welkom om hier een kijkje te komen nemen, maar maak dan svp wel eerst even een afspraak via 06 20930417. Heeft u interesse om een schilderij te kopen of wilt u op de hoogte worden gehouden van open dagen en exposities, geef dan svp uw (mail)adres door via de tab “contact “ op deze site.

 

Sinds januari 2016 is mijn werk permanent geëxposeerd in een wisselende expositie in party centrum Le Patapouf, Kolkmanstraat 1-3 te Gouda.78399ef7-ed70-4084-95b2-ec3b8a7d05b1