image

Welkom op de website van Tineke Hiskes.

Ik kom uit een familie van tekenaars.  Op zoek naar meer kleur en mijn eigen stijl heb ik sinds 1983 lessen gevolgd bij diverse kunstenaar in Zuid-Holland, waaronder Araun Gordijn, Olga Zonneveld, Bob Tomanovic, Bep Hoogenelst, Teus van Kooten en John Wassenaar. ik ben begonnen met tekeningen en aquarelleren, maar sinds 2000 werk ik uitsluitend in olieverf en acryl.

Ik werk in 2 stijlen, die ik afwisselend gebruikt. Soms gedetailleerd, realistisch, soms geabstraheerd. Toch hebben alle werken iets gemeen: de toets en de kleuren, waardoor het herkenbaar is als werk van Tineke Hiskes.

Mijn inspiratie vind ik in de natuur en de wereld om mij heen. Dingen die vergankelijk zijn leg ik graag vast, mooie kleuren, beelden en sferen die een verhaal vertellen of mij even laten wegdromen, leg ik vast op doek of paneel.

Tot 2016 has ik atelier aan huis en in atelier “De tijd zal ’t leren” in Hoenkoop, maar vanwege een verhuizing heb ik sinds oktober 2016 mijn atelier in het historische centrum van Gouda, naast de bekende Visbanken, aan de Lage Gouwe 3. In deze omgeving zijn veel galerieën en kunstenaars gevestigd. Een inspirerende omgeving die zeker een bezoekje waard is. U bent van harte welkom om hier een kijkje te komen nemen, maar maak dan svp wel eerst even een afspraak via deze site of tel. 06 20930417. Heeft u interesse om een schilderij te kopen of wilt u op de hoogte worden gehouden van open dagen en exposities, geef dan svp uw (mail)adres door via de tab “contact “ op deze site.

 

Sinds januari 2016 is een deel van mijn werk permanent geëxposeerd in een wisselende expositie in party centrum Le Patapouf, Kolkmanstraat 1-3 te Gouda.78399ef7-ed70-4084-95b2-ec3b8a7d05b1